dimecres, de juliol 15

MySociety, una iniciativa anglesa de contrapoder ciutadà

La periodista gironina Mercè Molist, especialitzada en informàtica i Internet, col·laboradora habitual del suplement Ciberp@ís, va publicar fa uns mesos aquest article sobre MySociety. Aquesta n'és la definició que en fa la pròpia Mercè Molist: "MySociety es un portal de servicios sin ánimo de lucro que permite a los británicos no sólo saber qué hacen sus representantes políticos sino también que les escuchen." Llegiu-lo sencer si en voleu saber més fent clic aquí.
És un bon exemple del que es pot aconseguir combinant les eines d'Internet amb una societat on es respecti el dret a la informació. Que això últim sigui el cas de la Gran Bretanya és discutible, però és evident que no és així a Catalunya i Espanya; tal com explica Molist a l'article, "a la Gran Bretanya [a diferència d'aquí] hi ha una llei que obliga al govern a donar informació a qui la sol·liciti, sempre que no sigui secreta".

1 comentari:

CONFAVC ha dit...

Interessant l'article... En tot cas el dret a la informació a l'Estat és una assignatura pendent i acaba convertint-se en paper mullat- Què hi podem fer al respecte, per exemple, les entitats socials que treballem als barris? Divulgar almenys aquest dret? Seria bo treballar aquest aspecte amb periodistes o advocats que aterrin els drets a la realitat quotidiana dels barris. Neus Ràfols (Comunicació CONFAVC)