diumenge, d’octubre 26

acta nº4 Reunió Grup Dinamització (23-10-08)

Data de la trobada: 23 d'octubre de 2008
Presents: Laia, Montse, Maties, Pedro, Carles, Pako i Eva

Preguntes per a ONG’s

Abans d'entrar pròpiament en matèria, la Laia ens ofereix la possibilitat d'incloure una o varies preguntes en un treball d'investigació que es dirigirà a un nodrit grup d'ONG´s.

Pensem la següent pregunta, a l'espera de que algú vulgui afegir alguna cosa més: ¿T'interessaria participar en un fòrum social relatiu a qüestions de comunicació?

La pregunta del mes i més

Recordem que segueix pendent la elaboració d'un model de banner per a la difusió de la pregunta oberta mensual. Possiblement la primera sigui de cara a desembre. A la ja debatuda: ¿tens prou informació sobre el dret a la informació?, n'afegim una altra: ¿La comunicació de la que gaudeixes et fa més lliure? També plantegem que, per actualitat, podríem elaborar una pregunta que fes al·lusió directament a la crisi.

També recordem experiències anteriors com l'Observatori de mitjans, de fa uns anys i comentem experiències immediates i emergents com la que s'articula al voltant de 17-s.info o decreixement.net.

Discussions sobre el manifest

Passem una bona estona debatent sobre com ha de ser el manifest que acordem elaborar, i també ens plantegem a qui ens dirigim, quines repercussions volem que tingui (Pedro), quina autoritat o representativitat tenim per a que se'ns escolti, i què anem a dir que no s'hagi dit ja (Eva), la importància d'entendre-ho més com una crida o convit, que com a manifest amb propostes tancades (Pako), que atregui a tots els que tinguin vocació de comunicar (Carles), que utilitzi un llenguatge que arribi a tothom (Montse), que no adoctrini (Laia), que no s'aparti de l'actualitat, del context de la crisi (Maties)…

Posta en marxa

Finalment decidim dividir el treball per paràgrafs, en funció dels agents que creiem que tenen alguna cosa a dir sobre comunicació, i amb els que volem establir contacte. També nombrem un responsable de cada paràgraf, l'objectiu del qual es coordinar el treball d'aquest grup, sempre mantenint el “fil obert” a qui vulgui sumar-se, com bé emfatitza en Maties.
Els paràgrafs han de ser curts i han de fer anàlisi de la situació, no pas plantejar solucions ni opinions.

1. Mitjans de comunicació “tradicionals”

1.1. Mitjans de comunicació públics (Carles)
1.2. Periodistes i mitjans de comunicació privats (Pedro)

2. Mitjans de comunicació “alternatius” (Pensem en Rolando, si li sembla be)

3. Tercer sector

3.1. Comunicació comunitària (Laia)
3.2. Comunicació i ONG's (Montse)

4. Polítics-polítiques-regulació (Pedro)

5. Universitats-formació (Maties)

6. Públic-usuaris (Eva)

7. Comunicació-Educació (per assignar)

8. Comunicació artística (Xavier i Kike)

9. Comunicació externa-difusió del nostre treball-Noves Tecnologies (banner, logo, web-wiki)
(Pako)


Temporalitat/agenda i recursos

Entenent per curs el període entre setembre i juny, veiem una primera fase en la que el grup de dinamització concretarà la crida inicial, amb l'objectiu de convocar una jornada oberta cap a febrer o març; i que, a partir d'aquesta jornada, es podria convocar a una assemblea molt major (un Fòrum Social de la Comunicació pròpiament dit) ja sigui just abans o just després de l'estiu de 2009.

A la llista de correu i al blog podria sumar-se en breu un wiki on conjuntar treballs, reflexions i enllaços a altres recursos.


En síntesi: Hem començat a treballar en la elaboració del manifest, primer pas per a donar-nos a conèixer, de cara a la organització d'una Jornada que pugui ser el segon pas, per a posar en marxa un Fòrum Social de la Comunicació. Les persones interessades en donar una ma en algun dels grups, no tenen més que dir-ho.


NOTA: Tal vegada ens falta posar una data límit d'entrega dels paràgrafs.

1 comentari:

Fòrum Social Comunicació ha dit...

Hola estimades/ts,
enhorabona per aquesta acta i per la feina feta en la reunió. Molt útil i clar, obert i motivador.
A veure si en Kike i jo podem pencar de seguida amb la part assignada.
Penso que si van arribant coses, potser no caldrà posar data límit.
Una abraçada,
Xavier